داستان مدیریتی اول: فرهنگ همدلی در مایکروسافت با ساتیا نادلا
داستان مدیریتی ساتیا نادلا در سال 2014 به عنوان مدیرعامل مایکروسافت آغاز شد. در آغاز کار ساتیا، شرکت با چالش های زیادی روبه رو بود. رقبای شرکت زیاد شده بودند و هر روز فناوری های نوظهور بیشتر می شد. این شرکت که زمانی پیشتاز در صنعت فناوری بود، اکنون در بازار موبایل و خدمات ابری با رقابت شدید از سوی شرکت هایی نظیر اپل و گوگل مواجه بود.
شرکت مایکروسافت به یک تغییر اساسی برای رقابت نیاز داشت. ساتیا بعد از مدتی کار کردن متوجه شد که فرهنگ مایکروسافت شدیدا رقابتی و برنده محور شده است. این فرهنگ سازمانی روحیه همکاری و نوآورانه را در این شرکت تقریبا از بین برده بود.
ساتیا تصمیم گرفت که این فرهنگ سازمانی را تغییر دهد و با تشویق کارکنان فرهنگ همدلی و تعامل را در سازمان به وجود بیاورد. او باور داشت که برای ایجاد یک محیط کاری بهتر با روحیه های نوآورانه باید کارکنان احساس کنند که ارزشمند هستند و صدای آن ها به مدیریت می رسد. پس تصمیم گرفت تا جلسات گروهی جدیدی با عنوان «راحت از من هر سوالی بپرس» را برگزار کند.
جلسات «راحت از من هر سوالی بپرس» به صورت منظم برگزار شدند. در این جلسات کارکنان می توانستند به راحتی و به صورت مستقیم با مدیرعامل ارتباط برقرار کنند و هر سوالی را از او بپرسند. رفته رفته با برگزاری جلسات اعتماد و ارتباط بین کارکنان و مدیران تقویت شد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه ساتیا می دانست داستان سرایی ابزاری مهم برای تغییر فرهنگ سازمانی به شمار می رود، در یکی از جلسات شرکت از کارکنان خواست تا تجربیات شخصی خود را به اشتراک بگذارند. در ایکی از این جلسات او داستانی از خود را برای کارکنان تعریف کرد. او به پرسنل گفت، این که می تواند با ریگران همدلی داشتهباشد به حاطر بیماری فرزندش است. این داستان تاثیر عمیقی بر روی پرسنل گذاشت و به آن ها نشان داد که مدیرشان نه تنها رهبری قدرتمند است بلکه انسانی همدل و قابل اعتماد نیز هست. اما این پایان داستان مدیریتی مایکروسافت نیست.
تولد نرم افزار one Microsoft توسط ساتیا نادلا در مایکروسافت
در کنار این جلسات و داستان سرایی ها ساتیا برنامه one Microsoft را نیز طراحی کرد. هدف این برنامه تشویق پرسنل به انجام کار تیمی و همکاری با یکدیگر بود. پس از ایجاد این برنامه به همه بخش ها تاکید کرد که باید همچون یک تیم واحد کار کنند و تا حد امکان موانع بین تیم ها را از بین برد. این برنامه با استقبال شدید پرسنل همراه بود و همه پرسنل حس می کردند که بخشی از یک هدف بزرگ سازمانی هستند.
پس از گذشت مدت زمان کوتاهی این تغییرات فرهنگی در سازمان خود را نشان دادند. کارکنان انگیزه و تمایل بیشتری برای همکاری با یکدیگر از خود نشان دادند. نتایج این تغییرات نه تنها در محیط کاری بلکه در عملکرد شرکت نیز کاملا خود را نشان می داد. ماکروسافت موفق شد. محصولات و خدمات جدیدی را ارائه دهد و این دستاوردهای جدید رشد و موفقیت های بیشتری را برای شرکت خلق کردند.
رهبری همدلانه و اقدامات ساتیا نشان داد که چگونه همدلی و توجه به نیازهای انسانی میتواند به تحولات بزرگ و موفقیتهای پایدار منجر شود.
جهت ثبت درخواست مشاوره کسب و کار و مدیران می توانید بر روی صفحه درخواست مشاوره کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟